ir abajo
VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI VAMOSDERALI !!!

LOEB FAI HISTORIA EN FINLANDIA O GAÑALO POR SEGUNDA VEZ

Sebastien Loeb ampliou o seu liderado no máis alto do Campionato do Mundo de Rallye con 27 puntos conseguindo a segunda vitoria no Neste Oil Rallye de Finlandia.

Pilotando un Citroën DS3 WRC, Loeb sempre foi o primeiro en abrir os tramos durante o tres días da rápida proba finlandesa e xunto ao seu copiloto Daniel Elena fíxose coa súa vitoria número 66 no campionato do mundo. Con este triunfo, o francés convértese no primeiro piloto non nórdico en gañar a proba dúas veces.
Loeb empezou o día final cunha diferenza de 1,5 segundos respecto do seu compañeiro de equipo Sebastien Ogier, pero temía perder tempo xa que, ao ser o primeiro, tocáballe limpar a pista de terra. Con todo, a choiva descartaba calquera posible atraso e así podía ser capaz de ampliar a súa marxe grazas a unha boa actuación nos tramos 12 e 13.

No entanto e con algunhas especiais algo malas durante o bucle da tarde, Loeb seguía enfrontándose a unha dura loita para manter o seu liderado. Cando Ogier picaba a roda dereita do seu coche no tramo 17, Loeb achegábase á vitoria a pesar de que o Ford de Jari-Matti Latvala recortou a súa vantaxe a menos de 10 segundos nas especiais finais.

"Está moi ben", dicía Loeb ao acabar o Power Stage. "Por suposto, foi unha proba difícil cos outros pilotos indo detrás de min para facerme limpar a pista. Pero finalmente gañamos e foi un gran alivio, e quizá a mellor vitoria da miña carreira"
Latvala empezou o día final a 2,6 segundos por detrás de Loeb na terceira posición, pero os seus esforzos para subir prazas víronse obstaculizados pola falta de tracción na parte traseira do seu coche. Os cambios no diferencial traseiro durante o mediodía solucionaron os problemas e o finlandés foi capaz de atacar, quitándolle a segunda posición a Ogier no 18º tramo.

"Foi un fin de semana duro e espertei un pouco tarde", dicía o piloto da Festa RS WRC. "Por suposto, é decepcionante non gañar pero foi un rallye xenial"

Ogier apenas podía esconder a súa decepción ao final da proba, xa que estaba convencido de que podía conseguir a súa primeira vitoria en Finlandia. "Por suposto non abandonei pero este non é un bo resultado para o campionato. Coa miña posición nos tramos de hoxe debería loitar polas vitorias pero todo acabouse cando piquei".

Mikko Hirvonen iniciou a primeira das 11 especiais do sábado en sexta posición e a case un minuto do cuarto clasificado, Petter Solberg. Pero unha combinación de velocidade, foi o máis rápido en oito tramos de hoxe, e os problemas no diferencial de Solberg permitiron ao finlandés colocarse na cuarta posición coa súa Festa oficial.
Hirvonen sentía frustrado por ser uns dos pilotos máis rápidos do rallyes e non poder pelexar pola vitoria final, un consolo menor foi a obtención do Power Stage que lle outorga tres puntos extras para a xeral do campionato.

Solberg finalizou quinto por diante de Mads Ostberg, que impresionou ao volante da súa Festa Stobart M-Sport. Aínda que o mozo noruegués non puido dar caza ao seu compatriota Solberg, marcou moi bos cronos durante todo o rallye.

"Estou moi contento porque fomos capaces de estar entre o cinco mellores deste rallye", comentou Ostberg, que lucía un brazalete negro durante toda a proba como sinal de loito polas vítimas dos atentados terroristas que houbo recentemente no seu país.

O noruegués foi seguido polos seus compañeiros de equipo, Henning Solberg e Matthew Wilson, na clasificación xeral, terminando sétimo e oitavo respectivamente.
Kimi Raikkonen acabou a proba da casa en novena posición, o seu copiloto Kaj Linsdtrom explicou que o ex campión do mundo de F1 podería finalizar sétimo se non danase a parte dianteira da súa Citroën DS3 WRC do ICE 1 Racing no TC 17.

O gañador da categoría do SWRC, Juho Hanninen completou a zona de puntos co seu decima posición pilotando o Skoda Red Bull, un posto por diante de Dennis Kuipers do equipo FERM Power Tools World Rally Team, que impresionou no seu debut no Rallye de Finlandia pilotando a súa Festa RS WRC.

Qhalid Ao Qassimi, piloto do Abu Dhabi Team, que cumpría catro anos como patrocinador do WRC e de Ford acabou no 14º. PG Andersson foi o 15º co seu Subaru Impreza R4 do equipo de Tommi Makinen.

Problemas de sobrequencemento obrigaron á dirección do equipo MINI WRC ha tomar a decisión de que os seus pilotos, Kris Meeke e Dani Sordo abandoasen. Os dous sufriron problemas técnicos nos motores dos seus John Cooper Works WRC.

Ningún dos dous Skoda Fabia xestionados por Volkswagen chegaron á meta. Joonas Lindroos sufriu un accidente na segunda xornada, mentres que unha rotura no radiador obrigou a retirarse a Andreas Mikkelsen ao final TC 17.

O noruegués impresionara a pesar de non poder finalizar o rallye, o equipo alemán ha utilizado esta proba para prepararse para o Campionato do Mundo de Rallyes de 2013.